سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی واژینال چیست؟
سونوگرافی واژینال یا ترانس واژینال، سونوگرافی توسط پروب مخصوص با فرکانس ۵ الی ۷.۵ هرتز از طریق واژن می باشد. سونوگرافی از روی شکم دربرخی موارد بویژه بیماران چاق، جهت بررسی رحم و تخمدان ها از دقت بالایی برخوردار نیست، لذا با سونوگرافی ترانس واژینال میتوان نواحی داخلی لگن (واژن، رحم، تخمدان ها) را با جزئیات و دقت بالاتر مشاهده کرد.
مواردی که ممکن است به سونوگرافی واژینال نیاز پیدا کرد، شامل :
- کیست تخمدان یا تومور تخمدان
- خون ریزی غیر طبیعی رحم (AUB)
- بررسی پولیپ رحم و پاتولوژی های اندومتر
- بررسی دلایل ناباروری در زنان
- اندازه گیری سایز فولیکول های تخمدان
- اختلالات ساختمانی و آنومالی های رحم
- فیبرومهای رحمی ( اینترا مورال ، ساب موکوزال ، ساب سروزال )
- آندومتریوز و چسبندگی لگنی
- بررسی موقعیت IUD
- وجود عفونت ها و اختلالات التهابی داخل لگن (PID)
ترانس واژینال در بارداری
ممکن است در دوران بارداری نیز، پزشک حین انجام آنومالی اسکن مرحله دوم، سونوگرافی ترانس واژینال را برای مادر تجویز کند تا دلایل زیر را دقیقتر مورد بررسی قرار دهد:
- حاملگی های خارج رحمی ( EP )
- ضربان قلب جنین در هفته های ابتدایی بارداری
- اندازه گیری طول دهانه رحم و اختلالاتی که منجر زایمان زودرس میشود
- بررسی چسبندگی جفت و جفت آکرتا
- اندازه گیری فاصله لبه تحتانی جفت از دهانه رحم
نحوه انجام ترانس واژینال
هنگام سونوگرافی مثانه باید خالی باشد و پروب سونوگرافی با کاور استریل داخل واژن قرار میگیرد. پزشک با حرکت پروب به اندامهای لگنی، رحم و تخمدان ها را بر روی صفحه مانیتور بررسی میکند. در این روش، تصاویر بزرگتر و واضحتری از تخمدان و رحم در اختیار پزشک قرار میگیرد که واضحتر از تصاویر سونوگرافی شکمی است.
موسسه رادیولوژی کیان سلامت با پیشرفتهترین دستگاههای سونوگرافی تمام دیجیتال آماده خدمت رسانی در حوزه های مختلف از قبیل سونوگرافی بیوفیزیکال، سونوگرافی کالر داپلر و …. به بیماران عزیز می باشد.
عوارض سونوگرافی واژینال
امروزه دغدغه بسیاری از بانوان انتخاب بهترین سونوگرافی است. همچنین بر خلاف تصور، سونوگرافی ترانس واژینال یک روش امن و بی خطر است. در این روش تصویر برداری با استفاده از امواج فراصوت انجام میشود در دوران بارداری نیز مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نخواهد کرد.
حین سونوگرافی ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشید، ولی در صورتی که آرامش خودتان را حفظ کنید، و عضلات خود را منقبض نکنید، درد کمتری خواهد داشت. البته در زمان ورود پروب به واژن ممکن است دردی شبیه به فشار تست پاپ اسمیر و ورود اسپکولوم در واژن را تجربه کنید.